У самий розпал весни наш кореспондент вирішив дізнатися скільки житель нашого міста витрачає коштів, щоб зварити каструлю українського борщу об'ємом 3,5-4 літри та провів продуктовий аналіз у місті Нікополь.
Згідно рецепту для приготування українського борщу потрібно: 600 грамів свинини, 500 грамів картоплі, 1 кілограм капусти, 300 грамів буряка, 70 грамів томатної пасти, 200 грамів моркви, 200 грамів цибулі, 50 грамів часнику та 400 грамів сметани.
Моніторинг цін відбувався 16-18 березня 2016 р.
Метою дослідження було дізнатися, скільки коштує зварити борщ з продуктів, придбаних в супермаркетах міста. Для аналізу взяли найбільші мережі і маркети:
Billa - посилання http://www.billa.ua/
Фуршет - посилання http://efurshet.com
АТБ - посилання http://atb.ua
VARUS - посилання http://varus.ua/
Результати дослідження представлені в інфографіці.