До уваги нікопольчан: В Україні уже троє захворіли на ботулізм

Будьте обережні, вже троє людей захворіли на ботулізм цього тижня, один із них помер.

Отруїлися вони всі  рибою, придбаною у різних супермаркетах Києва. Але від одного виробника.

Ботулізм виникає при потраплянні в організм харчових продуктів, що містять мікроб – збудник інфекції.

Ц е дуже важке, смертельно небезпечне захворювання, що вражає нервову систему.

Як правило причиною хвороби є консервовані продукти домашнього приготування, особливо гриби. Спори ботулізму витримують нагрівання до 100 градусів і переносять високі концентрації солі та оцтової кислоти.

Перші симптоми можуть з'явитись як через кілька годин після вживання, так і через 10 днів. Високої температури та нудоти, як правило, не буває. Хіба, якщо у продукті був ще супутній збудник.

Симптоматика розвивається зверху вниз. Людина починає погано бачити, двоїться в очах, виникає сухість сльозових оболонок, а далі інші симптоми – м'язова слабкість, зникнення рефлексів аж до дихальних розладів.

Медики радять при перших симптомах отруєння одразу звертатися до лікаря.